Farkasfivér blogja

Hazafiság, politika, egyebek

Friss topikok

  • Farkasfivér: @Gutierrez: Köszönöm Látogasd meg új blogomat, ahol több szerzővel közösen viszek a turul-naplok.... (2010.04.04. 09:08) A hazafiság

Linkblog

Archívum

HTML

A hazafiság

2009.05.31. 20:45 | Farkasfivér | 2 komment

 

 

Adjon az Isten!

 

Ezen bejegyzésemben a hazafiságról, a nemeztudatról fogok írni néhány gondolatot.

Hazafiság, hazaszeretet, nemzettudat szép nagy szavak, sokan azt gondolják ezek elavult gondolatok, pedig ezek a legfontosabb dolgok. Felteszek egy kérdést, egy egyszerű eldöntendő kérdést - kész vagy meghalni a Magyar Hazáért? - A legtöbbek válasza -sajnos- nem "Sehonnani bitang ember ki hogyha kell, halni nem mer, kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete" (Petőfi - Nemzeti Dal) és bizony itt kezdődik minden probléma, ezek a gazdasági és morális válságoknak az alapjai az elmúlt évtizedekben - évszázadokban - kiirtották az emberekből a magyarság tudatot. A nemzeti oldal alappillérei az Isten, haza, család hármasa. Ebből bármelyiket kivesszük a rendszer összeomlik, ma ott tartunk, hogy mind hármat kiszedték az emberekből nehogy tiltakozzon a kifosztása és a lezüllesztése ellen. De mi is az a hazafiság kérdezhetik néhányan, a legtöbbek a hazafiságról 2006-ra a kukaborogatásokra, az égő kocsikra asszociálnak, ezektől annyit kérdezek 1956-ban is a csőcselék vonult az utcán? 2006-ban az történt, hogy egy hazaáruló beszéde kikerült a nyilvánosság elé - nem őszinte beszéd volt ez, hisz kiszivárogtatták - amiben a hazánkat le "kurvaországozza" és hasonló kijelentéseket tesz ami ma az utcán folyik egy természetes reakció erre, Elég Volt. Elég volt az elmúlt 20 évből Mszpstől, Fideszestől, Szdszestől, Mdfestől. A 2006-os tüntetés egy nagyon hazafias tett volt, megmutatta a nemzet, hogy van még ereje. Ez egy hazafinak nem joga, hanem kötelessége (Aranybulla ellenállási záradék). A hazafiság alapjaiban a következő dolgokból áll:

  • A hazaszeretett ( a hazád a legfontosabb az életedben)

  • küzdelem a hazádért bármi áron hazánk nagyjainak tisztelete és példaképként tekintés rájuk

  • Kitartás a hazád mellet (annyit tesz, hogy a jobb élet reményében nem mész el külföldre dolgozni, hanem Magyarországot próbálod jobbá tenni),

  • A nemzeti jelképek, hagyományaink kultúránk tisztelete és ápolása.

Ezek az én szedett-vedett gondolataim, a hazafiságról, nem egy egyszerű téma hísz a hazafiságot szívből kell érezni és elmagyarázni annak aki ezt nem érzi nagyon nehéz.

 

Legyen itt a Romantikus erőszak – Hazafi című dala : https://www.youtube.com/watch?v=naoEkqcagd4

 

Szebb Jövőt!

 

Farkasfivér.

 

 

Címkék: haza hazafi

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasfiver.blog.hu/api/trackback/id/tr801155632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gutierrez · http://latohatar.blog.hu 2010.04.04. 02:39:04

Teljesen egyetértek! Szép bejegyzés!

Farkasfivér 2010.04.04. 09:08:18

@Gutierrez:
Köszönöm
Látogasd meg új blogomat, ahol több szerzővel közösen viszek a turul-naplok.cz.cc címen.
süti beállítások módosítása